Boško Vučurević

  • Predsednik Privredne komore Vojvodine

Boško Vučurević rođen je 27. 06. 1958. godine, oženjen je i otac odraslog sina. 

  1. godine diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta u Novom Sadu, Specijalizacija: Regionalna ekonomija – Ekonomski razvoj. Od diplomiranja do danas konstantno se usavršava u zemlji i inostranstvu iz oblasti spoljne trgovine i menadžmenta u naftnoj industriji.

30 godina radnog iskustva stekao je u oblasti spoljne trgovine u naftnoj industriji u domaćem i inostranom okruženju, što predstavlja čvrstu bazu za dalji profesionalni razvoj i mogućnost poboljšanja poslovnih rezultata, povećanje prodajnih i profitnih ishoda na polju sirove nafte i naftnih derivata. Glavni deo karijere proveo je na izvršnim menadžerskim pozicijama u naftnoj industriji.

Pre Privredne komore Vojvodine, radio je u Naftachem d.o.o. u Sremskim Karlovcima.

U HR Progress bio je generalni direktor – Kontrola maloprodajnih lokalnih tržišta nafte u Balkanskim zemljama, a pre toga generalni direktor u Glorys Finance Corporation – Kontrola veleprodajnih i maloprodajnih lokalnih tržišta nafte u Balkanskim zemljama i Upravljanje prodajnim i operativnim aktivnostima u međunarodnim okvirima vezano za naftnu industriju.

Radio je za  NS Oil Energy, Novi Sad, Srbija, gde je bio generalni direktor – Upravljanje B2B unutar veleprodajnog tržišta nafte, upravljanje operativnim aktivnostima, odlični rezultati u razvoju prodajnih strategija, konstantna saradnja sa OMV, Srbija: saradnja u prodaji kartica, promet u konstantnom porastu.

U EuroPetrol Novi Sad bio je takođe generalni direktor, dok je najduži period radio u Naftnoj industriji Srbije, NIS-Gazprom Neft, Novi Sad, od 1986. do 2009. godine – iskustvo u izvršnim menadžerskim pozicijama unutar najveće kompanije u Srbiji i region, u spoljnoj trgovini vezano za međunarodna tržišta, stalna saradnja sa kompanijama poput MOL, BP, OMV, Hellenic Petroleum, Dynea i mnogim drugim.

Predsednik Privredne komore Vojvodine postao je 2017. godine, a preuzimanje jedne ovako značajne institucije kao što je Privredna komora Vojvodine bilo je pravi izazov u njegovoj karijeri. Potrudio sam se da sve svoje znanje i iskustvo koje je stekao u energetskom sektoru na pravi način implementira u komorsku strukturu.

Boško Vučurević pune 24 godine bio je zamenik predsednika Plivačkog kluba Vojvodina u Novom Sadu, a od 2019. godine je, usled velikog broja poslovnih obaveza kao predsednika Privredne komore Vojvodine, član Uprave kluba. Sportista koji je dugi niz godina trenirao plivanje, a zatim i vaterpolo, svoju ljubav prema zdravom načinu života i sportu, preneo je na svog sina Nikolu. Posvećen je porodici, koja mu pruža najveću podršku.  

Sessions